A+

Cane S

20 390 kr ink. moms

  • Oval sidoväggdesign.
  • Rökrörsuttag i gjutjärn monterat på toppen eller baksidan av eldstaden.
  • Designad för återhämtning.
  • Anpassad för DGP-system.
  • Öppen spis med vedeldad nisch.
  • Hög termisk effektivitet.

Beskrivning

CANE S oval fristående braskamin kännetecknas av sin moderna och estetiska design. Användningen av högkvalitativ P265GH pannplåt garanterar inte bara en lång livslängd, utan också över genomsnittet motstånd mot temperaturfluktuationer. Konstruktionen av den fristående eldstaden CANE S säkerställer effektiv och säker användning i hus utrustade med ett mekaniskt ventilationssystem (återvinning). Ett brett utbud av värmebelastning från 3,0 kW till 8,5 kW och en nominell termisk effekt på 6,5 kW gör att eldstaden ger effektiv uppvärmning för både små och medelstora rum.

Fristående kamin CANE S – utmärkta emissions- och värmeparametrar
CANE S fristående eldstad kännetecknas av sin förseglade förbränningskammare och tapp, vilket möjliggör en effektiv tillförsel av utomhusluft. Dessutom garanterar användningen av det patentskyddade ACCUCERAM-materialet lagringsegenskaper över genomsnittet. I dagligt bruk innebär detta att eldstadens kropp, efter att härden är helt släckt, avger värme till rummet där den är belägen, även i flera timmar. Dessutom förbättrar användningen av en keramisk deflektor och en maximalt förlängd rökkanal direkt eldstadens effektivitet.

Hela processen med att reglera mängden luft som tillförs eldstaden innebär användning av två, helt oberoende spjäll. En av dem ansvarar för att kontrollera mängden primärluft, medan den andra ansvarar för att tillföra sekundärluft. En annan fördel med kaminen är luftridån som sitter ovanför dörren. Användningen av en löstagbar asklåda med ökad kapacitet säkerställer snabb och problemfri borttagning av aska. Asklådan är placerad under ett massivt galler av gjutjärn. Utformningen av den fristående kaminen CANE S gör att rökgaserna kan ledas ut från både toppen och baksidan av kroppen.

CANE S fristående eldstad – en fenomenal vision av eld
Den vedeldade fristående kaminen CANE S är utrustad med en lucka som är gjord av bland annat keramiskt glas som behåller sina ursprungliga parametrar, inklusive transparens, vid temperaturer upp till 800°C. Under tillverkningsprocessen polerades eldstadens keramiska material på båda sidor, vilket garanterar en vacker bild av elden. En annan fördel med dörren är den höga styvheten, vilket positivt påverkar användarkomforten.

Den fristående eldstaden CANE S kan effektivt värma inte bara rummet där den är belägen, utan även de närliggande rummen tack vare möjligheten att ansluta till ett varmluftsdistributionssystem.

CANE S vedeldad fristående kamin – ytterligare information
Den fristående braskaminen CANE S uppfyller alla krav för EKOPROJECT, samt 15a B-VG och BlmSchV II. Detta innebär en garanti för en ekologisk och säker förbränningsprocess. Dessutom kännetecknas eldstaden av sin ovala form, vilket i kombination med tillbehör som en DECOR-ram gör den praktisk och dekorativ. Dessutom säkerställer användningen av en gasreglage snabb och problemfri tändning. Hög kvalitet och precision i utförande har uppnåtts tack vare användningen av modern utrustning, såsom 2D- och 3D-lasrar, svetsrobotar och kantpressar.

Ytterligare information

Vikt 118 kg
Energiklass

A+

Nominell effekt

6,5

Värmebelastningsområde (kW)

3,0–8,5

Termisk effektivitet [%]

83%

CO-utsläpp vid 13 % O2 (g/m³)

1,080

Dammutsläpp [g/m3]

0,038

Glasmått [mm]

390 x 540

Rökkanalens diameter [mm]

150

Inloppsdiameter [mm]

100

Verkningsgrad

109,9