A+

Lynx B

18 490 kr ink. moms

  • Liten storlek.
  • Dörren är försedd med stålram.
  • Anpassad för att monteras i väggurtag.
  • En rökkanal i gjutjärn monterad ovanpå eller på baksidan av eldstaden.
  • Förstärkta sidoväggar.
  • Anpassad för återhämtning.
  • Designad för att fungera med DGP.
  • Hög termisk effektivitet.
  • Fyra justerbara fötter.

Beskrivning

Fristående eldstad LYNX B
Den fristående eldstaden LYNX B är en getkamin med klassisk design som passar perfekt in i alla interiörer. Enheten är en effektiv och ekologisk värmekälla och kan även fungera som klimatdekoration. Produkten är gjord av material av högsta kvalitet och tillverkad med högteknologisk utrustning, tack vare vilken den kännetecknas av utmärkt kvalitet, exakt finish och utmärkt prestanda. En enkel men noggrant förfinad design gör kaminen problemfri och perfekt för användare som letar efter beprövade och pålitliga lösningar.

Praktisk LYNX B fristående kamin
Den fristående kaminen LYNX B är utrustad med många praktiska lösningar som ökar dess effektivitet och gör den enklare att använda. Dessa inkluderar bland annat ett dubbelt spjäll som möjliggör oberoende styrning av primär- och sekundärluftflödet. Dessutom tillåter enheten tillförsel av luft från utsidan och användning av en extern insugningsstubb, tack vare vilken denna modell också kan användas i hus med mekanisk ventilation (återhämtning). En annan praktisk lösning är möjligheten att ansluta avgassystemet från toppen eller genom karossens bakvägg, beroende på behov. Kroppen på LYNX B-ugnen är gjord av hållbar P265GH pannplåt, tack vare vilken den är resistent mot mycket höga temperaturer och mekaniska skador. Ett flyttbart gjutjärnsgaller med askfat gör det enkelt att placera bränslet inuti eldstaden och att bli av med askan efter att ha brunnit ut.

LYNX B – effektiv och ekologisk fristående eldstad
Den fristående eldstaden LYNX B är en ekologisk och effektiv modell som kommer att vara perfekt som en ekonomisk värmekälla i varje hem. Kroppens inre väggar är fodrade med proprietärt ackumuleringsmaterial som ökar förbränningstemperaturen. Dessutom är kaminen utrustad med en keramisk deflektor som förlänger rökgasutloppsvägen och dessutom ökar enhetens uppvärmningseffektivitet, och en dörr tätad med keramisk fiber. LYNX B eldstaden kännetecknas av låga CO-utsläpp och utmärkta parametrar för sot- och askaförbränning. Bland annat tack vare dessa egenskaper är denna modell kompatibel med EU-förordningen 2015/1185 (Ecodesign) som anger kraven på miljövänliga värmekällor. Dessutom uppfyller eldstaden kraven i BImSchV II (Tyskland) och 15a B-VG (Österrike).

Universell och stilren get spis
LYNX B kaminen är en modell som tack vare sina praktiska mått och tidlösa design passar perfekt in i både klassiska och moderna interiörer. Den yttre delen av kroppen är täckt med en slitstark och estetisk högtemperaturfärg i en nyans av mattsvart, medan de keramiska elementen har snygga DECOR-dekorationer. Eldstaden är utrustad med värmebeständigt keramiskt glas med en spännande svart finish, som tack vare polering på båda sidor och användningen av en gardin ger en fantastisk vision av eld. LYNX B kaminen erbjuder ett brett utbud av installationsmöjligheter: den kan installeras som en fristående enhet, men också i en eldstadsnisch. Tack vare möjligheten till direkt anslutning till skorstenen kan denna modell vara ett attraktivt prissatt och visuellt intressant alternativ till en traditionell eldstad.

Ytterligare information

Vikt 110 kg
Energiklass

A+

Nominell effekt

6,5

Värmebelastningsområde (kW)

3,0–8,5

Termisk effektivitet [%]

83%

CO-utsläpp vid 13 % O2 (g/m³)

1,080

Dammutsläpp [g/m3]

0,038

Glasmått [mm]

390 x 540

Rökkanalens diameter [mm]

150

Inloppsdiameter [mm]

100

Verkningsgrad

109,9