A+

Lupo L

25 590 kr ink. moms

  • Ökad storlek.
  • Fristående kamin designad för medelstora och stora rum.
  • Rökrör från toppen eller baksidan av kaminen.
  • Möjlighet att ta in luft utifrån.
  • Möjlighet att ansluta DGP.
  • Hög termisk effektivitet.
  • Öppen spis med vedeldad nisch.
  • Modulgaller inklusive förstorad asklåda.

Beskrivning

Alla fristående kaminer från LUPO-serien, inklusive L-versionen, utmärker sig inte bara genom ekologisk vedeldning, utan också genom mycket hög termisk effektivitet. L-varianten är designad för medelstora och stora rum. Hög nominell effekt på upp till 11 kW garanterar effektiv uppvärmning. Ugnens konstruktion är gjord av högkvalitativ P265GH pannplåt, som, förutom hög hållfasthet, kännetecknas av över genomsnittet motstånd mot temperaturförändringar. Den fristående vedeldade spisen LUPO L kännetecknas av en förseglad kammare och dess konstruktion möjliggör effektiv tillförsel av luft utifrån. Detta innebär att den säkert kan användas i hus där ett mekaniskt ventilationssystem (återvinning) är installerat.

Fristående kamin LUPO L – två oberoende luftregulatorer
Varje eldstad i LUPO-serien, inklusive den största L-modellen, är utrustad med ett effektivt system som ansvarar för att tillföra luft till förbränningskammaren. Systemets tre komponenter, nämligen den effektiva rökgasefterbrännaren, luftridån ovanför dörren och det primära lufttillförselsystemet under gallret, garanterar maximal effektivitet i hela vedeldningsprocessen. Dessutom är kontroll av mängden tillförd luft möjlig genom användning av två helt oberoende regulatorer som ansvarar för exakt reglering av sekundär- och primärluft.

Det robusta gjutjärnsgallret i LUPO L-kaminen utmärker sig genom sin modulära design. Direkt under den finns en stor asklåda, vars tömning går snabbt och problemfritt. En annan fördel med den fristående eldstaden är möjligheten till avgas på två olika sätt. Det första innebär installation av ett bakre uttag, medan det andra innebär installation av ett övre uttag.

Utmärkta förvaringsegenskaper hos den fristående kaminen LUPO L
Det egenutvecklade ackumuleringsmaterialet från vilket förbränningskammaren är konstruerad kännetecknas av dess övergenomsnittliga lagringsegenskaper. I vardagsbruk innebär det att braskaminen, även efter att eldstaden släckts, effektivt avger värme till rummet där den är placerad. Dessutom förbättrar ACCUCERAM-materialet effektiviteten av rökgasefterbränning.

Den vedeldade fristående eldstaden LUPO L är utrustad med en högkvalitativ keramisk deflektor, som i kombination med en långsträckt rökkanal garanterar hög förbränningseffektivitet och termisk prestanda. Till eldstadsdörren användes bland annat eldstadskeramik, som dessutom polerades på båda sidor. Keramiskt glas behåller sina egenskaper (inklusive transparens) vid temperaturer upp till 800 °C. En sådan lösning garanterar en extremt fenomenal vision av branden. En annan fördel med eldstäder från LUPO-serien, inklusive den största L-modellen, är den sömlösa anslutningen till systemet som ansvarar för utsläppet av varmluft till andra rum.

Vad mer gör att den fristående eldstaden LUPO L sticker ut?
Alla LUPO-ugnar uppfyller kraven i förordning (EU) 2015/1185 och är i överensstämmelse med ECOPROJEKT, 15a B-VG och BlmSchV II. Under produktionsprocessen användes avancerad CNC-utrustning som 3D-lasrar, 2D-lasrar och precisionskantpressar. Dessutom har hög kvalitet och precisionsutförande uppnåtts genom användning av bland annat svetsrobotar. Fristående eldstäder LUPO L har, förutom sin praktiska funktion, även en dekorativ funktion genom tillbehör som DECOR-keramik.

Användningen av en luftstyrning säkerställer att eldstadens glas förblir rent även vid frekvent användning. Den stora asklådan garanterar enkel och problemfri rengöring. Rostens modulära design och spjället som ansvarar för exakt reglering av primärluften garanterar snabb tändning. Hela strukturen kännetecknas av sin styvhet och möjligheten att använda den övre arbetsdelen som en värmeplatta.

Ytterligare information

Vikt 194 kg
Energiklass

A+

Nominell effekt

11

Värmebelastningsområde (kW)

5,5–14,0

Termisk effektivitet [%]

82

CO-utsläpp vid 13 % O2 (g/m³)

0,507

Dammutsläpp [g/m3]

0,037

Glasmått [mm]

880 x 540

Rökkanalens diameter [mm]

150

Inloppsdiameter [mm]

100

Verkningsgrad

109,9